LUE TÄMÄ - READ THIS

-----------------------------------------------
Minulleko collie ?
SCY:n opas
-----------------------------------------------

Pennut syntyvät ja kasvavat kodissamme, erillisiä kenneltiloja ei ole. Ne ovat osa arkielämää alusta pitäen. Pennut madotetaan, sirutetaan ja tarkastutetaan eläinlääkärillä ja luonnollisesti rekisteröidään. 
Ennen pentujen syntymää alustavalle varauslistalle otetaan sopivia kotiehdokkaita, mutta muistathan, että mitään varmaa ei voi luvata ennen kuin tiedetään, mitä loppujen lopuksi syntyy ja kotiehdokkaat on henkilökohtaisesti tavattu.
Pentua kysellessäsi kerro rehellisesti mihin tarkoitukseen pentua etsit. Arvosta kasvattajan tekemää työtä sen verran, että lupaa pentua hankkiessasi vain sellaisia asioita, jotka olet valmis toteuttamaan omasta mielenkiinnostasi. On kasvattajalle hyvin tärkeää, että lupaavimmat pennut saavat oikeanlaisen harrastavan kodin, jossa niitä myös tuodaan esille. Omistajan etu on taas se, että ne aktiivisimmat pennut osuvat niille, jotka sitä ominaisuutta koirassa hyödyntävät oikealla tavalla.
Pennut myydään vain koteihin, jossa ne saavat elää perheenjäseninä. Tämä rotu ei sovellu esim. pääasiassa tarhassa asuvaksi koiraksi. Kodin tulee myös pystyä tarjoamaan koiralle riitävästi henkistä ja fyysistä aktivititeettiä. Tulostavoitteellisesti harrastavat kodit ovat etusijalla, mutta en toki odota niitä löytyvän kaikille pennuille. Minimivaatimukset ns. kotikoirilla on PEVISA-tutkimukset (lonkat, kyynärpäät, silmät) ja luonnetesti. Jos teet koirastasi tottelevaisuus- (TVA), rallytoko- (RTVA), agility- (AVA) tai käyttövalion (KVA), saat seuraavan pennun täysin ilmaiseksi. Näyttelyrintamalla kansainvälisen muotovalion arvo takaa sinulle pennun puoleen hintaan (Suomessa asuvat koirat).

Ehdoton vaatimus on yhteydenpito kasvattajaan jatkossakin


Puppies are born and raised in our house, we do not have separate kennel facilities. They will be part of every day life right from the start. They will be dewormed, microchipped and checked by a vet and of course registered to Finnish Kennel Club. We require homes that allow dog to live as family member and can provide enough physical and mental activities for the dog. We prefer result oriented, active homes and official health checks (hips, elbows, eyes) are a must.

Requirement is that you are willing to stay in touch with the breeder

EXPECTED - ODOTETTAVISSA

DILLE - KIRA
Mid June, 2024

tn_aniheart.gif

PLANNED - SUUNNITELMISSA

Plans can always change -
Suunnitelmiin voi tulla muutoksia

PEPE - MARULA
Autumn 2024

tn_aniheart.gif

VERTTI - SONNE
Beg 2025

tn_aniheart.gif

GUNTHER - ELSA
Spring 2025

 

***